Tegenvaller

Maandag 25 april: groot feest wat ons betreft, omdat het de dag is dat de aannemer begint. Eindelijk kunnen we beginnen met de opbouw! Als eerste zal de gevel op de begane grond uitgezaagd worden en ondersteund door een stalen portaal. Om drie uur ’s middags fiets ik naar de Bovenweg voor overleg met aannemer Henk en installateur Ron. Eerst even achter kijken natuurlijk …

Tot mijn verbazing ligt niet de gevel van de begane grond eruit, maar die van de verdiepingsvloer. Ik kijk zo de zolder in, naar de balken die Roger met bloed, zweet en tranen heeft geplaatst afgelopen week. “Ik wist niet dat die gevel er ook uit moest”, stamel ik tegen bouwer Marcel. “Was ook niet de bedoeling”, antwoordt hij. “Toen we de windveren van het dak afhaalden en de stutten gingen plaatsen, begon de gevel uit elkaar te vallen!” Vanaf de buitenkant was niets te zien maar blijkbaar was de specie tussen een deel van de bakstenen vergaan. De gevel werd alleen bijeen gehouden door de druk van het dak. Toen de windveren werden weggehaald, was die steun ineens verdwenen.

bovengevel1 bovengevel2

Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. En is de gevel nu op de modder gevallen en niet twee maanden later op de nieuwe aanbouw. Maar leuk is het niet, zo’n tegenvaller. Het kost weer tijd, geld, moeite en – voor gisteren – de goede humeur. Aannemer Henk verzekert het ons dat het goed komt en mooi wordt. Zij hebben ergere dingen meegemaakt bij hun (ver)bouwwerkzaamheden. Wij, met onze geschiedenis van nieuwbouwhuizen, niet. We vertrouwen maar op de kennis en kunde van de mannen. En eerlijk is eerlijk, het heeft ook z’n voordelen: nu wordt de gevel boven net zo als de gevel beneden en meteen goed geïsoleerd. Maar toch liever geen ‘verrassingen’ meer van deze omvang!

 

 

 

Advertentie

Eén gedachte over “Tegenvaller”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: