Meters maken

De opbouw loopt als een trein! Bouwers Marcel en Arjen maken echt meters. Iedere dag krijgt de aanbouw steeds duidelijker vorm. Naast de kozijnen en het frame van de muren, hebben we inmiddels ook het frame van het dak. Daardoor zie je heel duidelijk het hoogteverschil tussen oud en nieuw: oud is plafondhoogte 2.10 m (en af en toe bukken voor de balken als je langer bent dan 1.80m), nieuw is plafondhoogte 2.50 m.

raamwerk4 raamwerk2

raamwerk3

Ook Roger zit niet stil. De afbouw van de zolder verloopt gestaag. Over de hele verdieping ligt nu een mooie, nieuwe vloer. Daarvoor moest eerst een oude luik wijken – we hebben ‘m bewaard. Ook wordt hard gewerkt aan het frame voor het isolatiemateriaal. Hier gaan we vlas van 12 cm toepassen, dat op het riet komt en met een dampdichte folie wordt afgedekt voordat we de muren aftimmeren, hoogstwaarschijnlijk met houten planken in plaats van gips.

Rogerklus  oudevloer

De voorgevel wordt eveneens met vlas geïsoleerd en met hout afgewerkt. De achtergevel – degene die er begin april spontaan uitviel – is inmiddels in ere hersteld en zal er straks nog beter uitzien dan daarvoor. Aan de buitenkant wordt het met zwarte houten planken bekleed, waardoor het veel beter bij de nieuwe uitbouw past. Een geluk bij een ongeluk, zo gezegd.

luik  zolderaf

Terwijl Roger zo druk was op zolder, gaf ik de opgedikte balken een eerste lik verf. We gebruiken daarvoor lijnolieverf, in lijn met de manier waarop de oorspronkelijke balken waren geschilderd. Bovendien past het ook binnen het duurzame geheel en ruikt het best lekker.

wittebalk

Tussendoor was het heerlijk om even koffie te drinken in de tuin. Door het mooie weer schieten de aardbeien uit de grond en staan er allerlei wilde bloemen in bloei. Genieten!

bloem1  bloem2

Vandaag is het vlakke daklicht geleverd. Een enorme plaat driedubbel glas van 90 x 180 cm, die maar liefst 94 kilo weegt. Marcel en Arjen keken even bedenkelijk – hoe gaan we dit op het dak krijgen?! – maar vinden ook daar vast een oplossing voor. Volgende week wordt het dak geplakt en kan de vloerverwarming gelegd worden. En weer een week later komt de woonbeton vloer …

daklicht

We blijven dus meters maken de komende tijd! En dat is ook nodig, want we tellen af naar 1 september …

aardbeien_groen

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: