Op de opbouw

Het is officieel: we zijn begonnen aan de opbouw! Eindelijk zie je meer dan alleen een fundament of een contour. We hebben nu een gemetselde ondermuur, waarop het houten frame komt, waarin de muren worden gebouwd. De kozijnen staan ook al voor een deel, waardoor je echt kunt zien hoe diep de woonkamer wordt en hoe de zichtlijn wordt vanaf de voorkant van de woning naar de tuin. In een woord: kicken!

kozijnen1  kozijnen2

buiten-binnen  bakstenenmuur

De vloer van de voorste zolderkamer is nu ook af. Wat een verschil – van de trampoline is vrijwel niets meer over. Zodra de nieuwe gevel aan de achterkant erin zit, kunnen we met de achterkamer verder. En die gevel krijgt razendsnel vorm, dus grote kans dat we binnen een paar weken ook hier verder kunnen.

zolder_rommel

In de tuin begint alles ook te groeien en bloeien. De rabarber is bijna oogstklaar en tientallen groene zomerkoninkjes sieren de naastgelegen aardbeienplanten. Om ervoor te zorgen dat de vruchten niet op de grond hangen en wegrotten, hebben Lois en ik riet tussen en onder de planten gelegd. Een gevalletje recycling: die riet hadden we nog in ruime mate over na het plaatsen van de zolderramen.

Terwijl we bezig waren, viel het op dat het krioelde van beesten die een kruising leken tussen een rups en oorwurm. Engerds die het op mijn aardbeien hadden voorzien … wegwezen! Lois was nieuwsgierig en ging googlen welke beesten het nu waren. Gelukkig maar, want het bleken larven van de lieveheersbeestje te zijn en dat is vriend nummer een voor alle aardbeienplanten. En gelukkig had ik er maar vier enigszins hardhandig verwijderd. Sorry, mama lieveheersbeestje: ik zal het nooit meer doen!

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: