Wind- en waterdicht

Weer een mijlpaal bereikt: we zitten binnen droog! Er ligt een heus dak van zwart EPDM rubber en er zit glas in de ramen. Het is wel weer even wennen om de achterdeur of de tuindeuren te gebruiken. Daarom hebben Arjen en Marcel een zak op de zijraam geplakt, die als tijdelijke ‘deur’ diende. Het voorkomt een hoop blauwe plekken op voorhoofden, vermoed ik …

zak

De muren van de badkamer zijn ook al geplaatst, waardoor je een nog beter gevoel krijgt van de grootte van de verschillende ruimtes. Roger en ik hebben al ‘droog’ gedoucht en tanden gepoetst – dat gaat prima passen.

badkamer1  slaapkamer

De badkamer (links) en daarnaast de slaapkamer.

De plafonds zijn geraggeld: er is een raamwerk van latten (tengels) aangebracht, waarop later de gipsplaten ter afwerking kunnen worden vastgemaakt. In de keuken is er ook vlas tussen gedaan, ter isolatie. In de aanbouw is dat niet nodig; daar is op het dak geïsoleerd, met dikke platen isolatiemateriaal.

raggelwerkwoonkamer  raggelwerkkeuken

Op zolder zijn Roger en Bart begonnen met vlas proppen tussen de balken. Je merkt het effect meteen: op de warme zondagmiddag was het in de voorkamer, waar alles min of meer klaar is, minder warm dan op de overloop en in de achterkamer. Het vlas wordt nu nog even op z’n plaats gehouden door een felgele, dampdichte folie – denk dubbeldikke vuilniszak – maar wordt later afgewerkt met een dun plaatje OSB en gips. Maar eerst mag elektricien Jelle wat draden trekken voor licht en stopcontacten plaatsen.

balkvlas1 balkvlas4

Aan een vaste trap wordt ook gewerkt. Het is even passen en meten omdat we graag én een beloopbare trap willen én een deur naast de trap, naar de nieuwe werkkamer. Keuzes, keuzes maar aannemer Henk kwam met een slim voorstel voor een trap met kwartslag waarbij beide mogelijk zijn. Hopelijk vindt het bedrijf dat de trap gaat maken het ook een goed plan, dan hebben we over enkele weken weer een normale treden in plaats van laddersporten.

In het weekend en maandagavond zijn alle ruimtes leeggehaald en geveegd, klaar voor de vloerverwarmingsmannen die morgen hun werk komen doen. Woensdag wordt dat eventueel afgemaakt en komen er stalen matten over de buizen, ter versteviging voor het woonbeton. Donderdag is betondag: dan wordt het woonbeton gestort en gevlinderd. We zijn heel benieuwd naar het eindresultaat.

planken1

Slim: ‘planken’ voor bouwmateriaal.

Dankzij de vele zonuren van de afgelopen weken is het heel hard gegaan met de aardbeien. In het weekend hebben we genoten van de eerste oogst. Heerlijk zoet zijn ze; ik begrijp die merels helemaal!

eersteoogst

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: