Meer metamorfoses

De bouwmagie zette zich deze week in onverminderd tempo voort. Zo is de badkamer onder de kundige handen van tegelzetter Fred veranderd in een ruimte waarin je je straks al ziet douchen. Ineens worden ook de afmetingen beter zichtbaar en denk je: best een goed formaat badkamer. En heb ik ook nog geleerd dat een installateur en een tegelzetter niet kitten – dat is een beroep op zich. Dat was dus weer even zoeken en bellen maar ook de kitter lijkt in orde te komen (hij heet Kees, die hadden we nog niet op de bouwplaats lopen).

badkamervoeg

Boven op zolder heeft Roger zich een paar dagen flink druk gemaakt, met hulp van Bart, Max en ondergetekende. Het resultaat: een voorkamer die nu op een slaapkamer lijkt in plaats van een verzameling hout, riet en vlas in gele plastic verpakt. Ook de achterkamer krijgt goed vorm. Nog even en het is voorgoed gedaan met de Sahara-zolder. Ik kan niet zeggen dat ik het zal missen …

zoldergips

Ondertussen hebben we ook een haardenman op bezoek gehad om te kijken of onze plan B voor het rookkanaal gaat werken. Hij stelde eerst voor om het bestaande rookkanaal en de schoorsteen af te breken. Als ik dat twee maanden eerder had gehoord, had ik waarschijnlijk ‘ja’ geroepen en waren we vol goede moed een weekend gaan slopen. Maar we zijn nu aan het opbouwen. Ik wil niet meer slopen – ik wil dat het klaar is want de verhuizing is al over zes weken. (Mijn maag draaide zich even om toen ik ‘zes’ typte. Ik moet nog alles inpakken…)

Toen dat plan eenmaal van tafel was, kon plan B gelukkig ook zijn goedkeuring wegdragen. In de showroom hebben we een prachtige houtkachel van Hase uitgezocht. Door de speksteen om de kachel blijft hij tot zes uur na het doven van het vuur warmte uitstralen. Dus kom maar op met die kou – de familie Jochems gaat vlammen!

kachel

Maar de prijs voor metamorfose van de week gaat zonder enige spoor van twijfel naar de voorgevel van het huis. Leo en Jan kwamen, zagen en transformeerden: het nogal viezige, vlekkerige lelijke eendje is een prachtige, zachtgele zwaan geworden. Kwestie van oude voegen eruit, schoonmaken en nieuwe voegen erin. En dat alles binnen vier dagen – chapeau!!

gevel voor  gevelna

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: