Opstekers

Het is wit en het verschijnt op steeds meer plafonds en muren in huis … Gips! Stukadoor Remco tovert de ene ruimte na de andere om in gladde, witte perfectie. Perfectie waar heel veel werk in zit: opsmeren, laten opstijven, strijken, laten opstijven, met een regel glad maken, nogmaals laten opstijven en dan met een spons afwerken … Een fascinerend proces. Ik zal nooit meer gedachteloos naar een muur kunnen kijken.

stukadoor3  stukadoor2

Ook elektra zal ik nooit meer vanzelfsprekend vinden. We hebben alles vernieuwd: er ligt 500m (!) pijp in de Bovenweg, verstopt door plafonds en muren, en voorzien van elektradraad of kabel. Binnenkort ook van schakelmateriaal voorzien en aangesloten op de splinternieuwe meterkast. De tijd van drie groepen ligt ver achter ons…

elektra1

Aan de buitenzijde hebben we sinds donderdag prachtige zinken goten en regenpijpen. Er was een kleine herschikking van het budget voor nodig, want zink is stukken duurder dan plastic. Maar, eerlijk is eerlijk, zink is ook stukken mooier dan plastic en we zijn heel blij met het eindresultaat.

Nog een opsteker: we hebben weer een wc die je kunt doorspoelen. Weken zijn we met een emmer water naar het toilet getogen maar nu is het met een druk op de knop geregeld. Wat een weelde!

stukadoor5  toilet

Het zijn kleine stappen op weg naar een ECHT huis maar wat word ik er blij van! Terwijl ik de dagen op de kalender afstreep (nog vijf weken tot V-Day!) houdt de herinnering aan deze kleine mijlpalen mijn bloeddruk in toom. ‘Ik denk dat we het gaan halen’, zeg ik zachtjes, terwijl ik voor de zekerheid duim en het op hout afklop.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: