Geen praatjes maar gaatjes

Ik kan geen schroef meer zien. Dat is althans het einddoel van de grootscheepse actie ‘Plamuren’ die afgelopen weekend is gestart. Alle spijker-, schroef- en boorgaten moeten netjes worden opgevuld voordat we kunnen gaan schilderen. En daar zijn er nogal wat van in huis… Dus: plamuur en mesje in de aanslag en smeren maar! Het is een klus waarbij je alle tijd hebt om na te denken over het leven in het algemeen en hoe je de tuin wilt inrichten in het bijzonder. Over de belabberde staat van de Nederlandse revalidatiezorg en de verhuisdozen die nog ingepakt moeten worden. Over Trump als top tien bedreiging van de wereldvrede en hoe we boffen met de stilte in de buurt. Kortom: mijn gedachten gaan echt alle kanten op! Dus ondanks dat het een rotklus is, vormt het best een Zen-moment in alle mentale drukte.

gat1  gat2  Gaten, in alle soorten en maten!

gat4  gat3

Met de fysieke drukte aan de Bovenweg valt het erg mee. De bouwvak is aangebroken en het werk is grotendeels gedaan. Na een laatste grote klus vorige week – het vervangen van de kozijnen aan de voorkant van het huis – hebben Marcel, Arjen en Stefan de laatste dingen afgemaakt en hun boel bij elkaar gepakt. Zelfs de bouwkeet is weg – wat een ruimte ineens op de oprit! Het is een beetje dubbel. Aan de ene kant is het heerlijk om het huis voor ons te hebben, aan de andere kant voelt het ook een beetje eng, alsof je voor het eerst zonder zijwieltjes fietst. Raar!

coffeecorner De keet is weg, de koffie gelukkig niet.

Naast actie ‘Plamuren’ is dus ook operatie ‘Afwerking’ begonnen. Er moet gesmeerd, geschuurd, voorbehandeld, behangen en geschilderd worden. De planken voor het plafond moeten geschilderd en op maat gezaagd worden, en daarna tussen de balken getikt. De schakelaars en stopcontacten moeten worden gemonteerd. De kamers boven moeten van deuren worden voorzien. Beneden hangen de deuren gelukkig al – alleen het slot voor de badkamer ontbreekt. We hebben nu een geluidsslot: heel hard roepen als je naar het toilet gaat en eventueel blijven zingen totdat de ruimte weer vrij is.

woonkamer1 deur

Nog vier weken tot V-Day. Goed plannen, iedere avond en weekend klussen, en dankbaar gebruik maken van alle aangeboden hulp: dan komt het allemaal goed!

Advertentie

Eén gedachte over “Geen praatjes maar gaatjes”

  1. Ik ben vorig jaar ook verhuisd, en weet wat je meemaakt. Wat een gedoe, maar geloof me, je zult ontzettend blij zijn met het eindresultaat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: