Energie

Drie weken tot V-Day. Er ligt een planning op mijn bureau waarop ik iedere ochtend afstreep wat we de dag of de avond ervoor gedaan hebben. Ik zeg ‘we’, maar daarmee bedoel ik niet alleen Roger en ik. Een aantal helpende handen hebben ons enorm geholpen de afgelopen week. Heerlijk om zoveel klussen van de lijst te kunnen strepen! Daar krijg je weer energie van.

Zo hebben we nu behang in onze slaapkamer (Henk-Jan) en een wit plafond (Dennis), latex op de muur van de werkkamer (Zoë), raggels in het toilet (Bart), gladde gipsnaden op zolder (Lois) en worden de geulen rondom het huis een stuk minder diep (Max). En na het drukke weekend hoefden we zelf niet te koken maar hebben we bij buren Carolien en Robert genoten van een gezellige BBQ. Grote dank aan allemaal 🙂

HenkJan Roger1 De ‘behang brothers’

ZoeRoger Samen aan de rol …

BartenMax De scheppers.

Natuurlijk hebben we zelf ook niet stil gezeten. In de loods van aannemer Henk hebben we in twee sessies van tweeënhalf uur 31 planken van 5.40m lang in de lijnolie verf gezet. Deze gaan we gebruiken om het plafond tussen de balken af te timmeren. We hebben gispnaden geplamuurd, en muren en plafonds voorgestreken. Roger heeft een leiding in de muur van het toilet gefreesd. Ondertussen ben ik lekker bezig geweest met het uitkrabben van de stopcontacten en schakelaars die tijdens het gipsen van de muren verdwenen waren. Wat een voldoening als er weer een plastic kapje tevoorschijn kwam en eruit gewipt kon worden!

plankenloods

gips1 gips2 Gevonden!

Vandaag zijn ook de zonnepanelen geplaatst. Binnen no-time hingen ze met haken aan de daklatten – blijkbaar een slimme uitvinding van Nederlandse origine – en hadden we een omvormer aan de muur van de bijkeuken hangen. Alsof hij daarop had gewacht, brak vervolgens de zon door en ging de meter lopen. Het piekvermogen ligt rond 3500 kWh; daarmee moeten we aardig in onze elektra kunnen voorzien.

OMVORMER

Nu nog onze eigen ‘batterij’ een paar weken op piekvermogen houden, zodat het huis zo goed als klaar is als we verhuizen. In september mogen we instorten – nu nog even niet!

bril Gipsnaden schuren is stoffig werk.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: