Check-check-check!

De vele frustraties rondom Ziggo (zie eerder bericht) weerhielden ons er gelukkig niet van om flink op te schieten deze week. Binnenmuren zijn geschilderd, zolders geplamuurd en voorgestreken, weer nieuwe stopcontacten tevoorschijn gekrabd. En: we hebben weer een afvalbak (echt de laatste, hoop ik!).

afvalbak  Hopelijk de laatste …

Zaterdag schroefden Chris en Bart een keurig wit gips plafonnetje in de bijkeuken. Bart is zo lang en ons plafond zo laag dat hij het gips gewoon staand op z’n plaats kon vasthouden – handig! Nathalie kwam heerlijke kip-pesto broodjes brengen als lunch, waarna de heren nieuwe energie hadden om met Roger de tuin enigszins te fatsoeneren. Het loodzware betonnen fundament van de oude garage en de eveneens bonkige palen van de schutting zijn in de bak verdwenen. Wat een ruimte ineens!

bartChris  Rogertuin

Zoë en ik hebben de slaapkamer geschilderd; zij het roomwitte en ik de blauwgroene (of groenblauwe) kleur op een van de muren. Gelukkig was Zoë ook zo lief om mijn blauwgroene spetters op haar roomwitte muur nog eens over te schilderen. Hoe netjes ik het ook probeerde, het lukte maar niet om de verf tot mijn eigen muur te beperken …

Zoe   slaapkamergroen

Op zondag ging het verder in rap tempo. Er werd geschilderd (Dennis), geschrobd (mijn moeder), gestuukt (Bart) en nog meer geschilderd (Zoë, Lois en ikzelf). Roger timmerde een wand van de zolder af en maakte een elektrabuis voor het licht in het toilet, waarna Bart het plafond kon afgipsen. Allemaal vinkjes weer voor de lijst met klussen!

woonkamerroomwit

Op maandag kwam tegelzetter Fred, bruin verbrand en uitgerust van zijn vakantie, het toilet betegelen. Niets meer herinnert aan de geel/groene, jaren zeventig ‘badkamer’ die het eens was: het is nu superstrak. Mijn moeder ging onkruid wieden in de tuin en had al snel de groene bak en een vuilniszak vol. Ook dat knapte lekker op. Zoë en Max kwamen schilderen, waarbij ook Max na enkele aanwijzingen goed (en snel!) met een verfroller overweg bleek te kunnen. De Bovenweg brengt onvermoede talenten naar boven … ’s Avonds gingen Roger en ik planken op maat zagen in de loods van Henk. De eerste stapel ligt klaar om vast te tikken in de werkkamer.

plankenloods!

Vandaag – 13 dagen voor V-Day – ging Zoë stug door met schilderen en zaagden Roger en Dennis nog meer planken op maat voor het plafond. Ondergetekende kwam met witte neusvleugels van zolder. Niet van de coke maar van het gips schuren. Eerst stoffen, dan wordt het mooi – maar na deze week heb ik echt genoeg van witte wazen en wil ik nooit meer een gipsplaat zien!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: