Timmerfitness

Er wordt nog druk getimmerd aan de Bovenweg. Het plafond krijgt namelijk gestaag vorm. In plaats van gipsplaten te gebruiken besloten we namelijk om houten planken op maat te maken en tussen de balken te timmeren. Zo brengen we het terug in de oorspronkelijke staat, voordat de oude bewoners een jaren zeventig systeemplafond plaatsten, en houden we ruimte over om elektraleidingen weg te werken en een extra laagje isolatie te verwerken. Win-win!

plafondvoor2 plafondvoor1

Voor… en na:

plafondaf1   plafondaf2

Roger legt dus vele kilometers af: meten, plank zoeken en naar de achtertuin brengen, op maat maken met de afkortzaag, teruglopen en plank vastschroeven. En dat 21 keer per balkvak, waarbij er in totaal zo’n tien balkvakken in huis zijn… Timmerfitness voor gevorderden.

Bijkomend voordeel, naast het prachtig mooie plafond, is trouwens dat de stapel planken in de bijkeuken en mijn werkkamer steeds kleiner wordt 🙂

Het wordt steeds meer een huis, roepen we dan ook naar elkaar. Maar het is natuurlijk al een huis en nu de meeste spullen zijn uitgepakt, voelt het niet meer als een vakantiewoning maar als een echt thuis. Ook de katten zijn inmiddels redelijk ingeburgerd in het Pancrasser buitenleven. Noa heeft de tuinen van de overburen geclaimd als haar territorium en jaagt nietsvermoedende katten ook daar weg. De soms vrij drukke Bovenweg steekt ze op haar eigen (langzame) tempo over. Dat leidt regelmatig tot verkeersopstoppingen op de weg en hartverzakkingen bij ons…

noatuin Even pauze van buurpoezen pesten

boefbank Boef na zijn eerste nacht ‘stappen’

Boef heeft zich onverwachts dapper getoond met betrekking tot de woest blaffende buurhond. De jonge herder is superenthousiast als hij een kat ziet en staat regelmatig voor het hek te wachten tot ze buiten komen. Boef stapt naar buiten, hoort het geblaf aan en wandelt op z’n dooie akkertje verder, terwijl hij in de oude straat met vier poten in de lucht sprong bij alleen al de aanblik van een hond! Langedijker lef? Wie zal het zeggen!

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: